GDPR

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρεία μας έχει ως βασική προτεραιότητά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία επεξεργάζεται και συμμορφώνεται διαρκώς με την ισχύουσα νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προκειμένου να ενημερωθείτε επαρκώς αναφορικά με το είδος των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε.

1. Γενικές πληροφορίες και υπεύθυνος επεξεργασίας

Η «DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING Α.Ε.», που εδρεύει στην Λεωφ. Κηφισίας 296 και Ναυαρίνου 40 Τ.Κ.15232 Χαλάνδρι, όπως νομίμως εκπροσωπείται (στο εξής «Εταιρεία»), είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας για τη συλλογή, αποθήκευση και εν γένει επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, όπως αυτά συλλέγονται και αποθηκεύονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας καθώς και των συνδεδεμένων με την ιστοσελίδα μας σελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

2.Ποια προσωπικά δεδομένα σας συλλέγουμε και πώς

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ως εξής:

  • Πληροφορίες όταν μας στέλνετε το βιογραφικό σας
    Όταν μας υποβάλλετε το βιογραφικό σας μέσω της ιστοσελίδας μας, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας που περιέχονται σε αυτό (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας, στοιχεία για την εκπαίδευση και την επαγγελματική σας εμπειρία). Τα δεδομένα αυτά τα συλλέγουμε απευθείας από εσάς. Ενδέχεται να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα σας από τρίτα πρόσωπα της επιλογής σας (συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες/καθηγητές) μόνο με την συγκατάθεσή σας. Ο χρόνος διατήρησης των προσωπικών δεδομένων σας που υποβάλλετε με το βιογραφικό σας είναι 12 μήνες.
  • Πληροφορίες όταν εσείς μας παρέχετε το e-mail σας για να σας στείλουμε το newsletter μας.
    Θα χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να σας ενημερώσουμε σχετικά με προϊόντα/ υπηρεσίες που παρέχουμε. Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη σχετική συγκατάθεση οποιαδήποτε στιγμή.
  • Πληροφορίες για τη συντήρηση και βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας
    Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας χρησιμοποιούνται επίσης για τη συντήρηση και ανάλυση της ιστοσελίδας μας, με σκοπό την επίλυση ζητημάτων απόδοσης, τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της εμπειρίας του χρήστη. Καταγράφουμε κάθε χρήση της ιστοσελίδας μας. Η χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για αυτούς τους σκοπούς είναι αναγκαία στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας και οι πληροφορίες διατηρούνται για μέγιστο χρονικό διάστημα 14 μηνών. Τα αρχεία καταγραφής της χρήσης της ιστοσελίδας θα διαγράφονται εντός 14 μηνών μετά τη δημιουργία τους.
  • Πληροφορίες όταν επικοινωνείτε μαζί μας.
    Αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και έχετε μία ερώτηση ή κάποια παρατήρηση, μπορείτε να την υποβάλετε στην Εταιρεία μας με τη συμπλήρωση της διαθέσιμης στην ιστοσελίδα φόρμας επικοινωνίας. Θα σας ζητηθεί να δηλώσετε το e-mail σας καθώς και πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας/ερώτημά σας/παρατήρησή σας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες μόνο για να απαντήσουμε σε σχέση με το ερώτημά σας/παρατήρησή σας. Θα προβούμε σε καταχώριση των αιτημάτων σας, των ερωτήσεών σας/παρατηρήσεών σας και των αντίστοιχων απαντήσεών μας και τυχόν άλλων ενεργειών για τη διαχείριση του αιτήματός σας/επικοινωνίας σας. Όλες οι πληροφορίες θα διατηρούνται για 12 μήνες μετά από τη διευθέτηση της ερώτησης ή της καταγγελίας σας ή το κλείσιμο της υπόθεσης.
  • Πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας και τη χρήση της ιστοσελίδας μας
    Συλλέγουμε με αυτοματοποιημένο τρόπο ορισμένες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, όπως τη διεύθυνση IP σας, την κατηγορία συσκευής, το είδος προγράμματος περιήγησης ιστού, πληροφορίες χρήσης και στατιστικά στοιχεία σχετικά με την αλληλεπίδρασή σας με την ιστοσελίδα μας. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως απαιτείται στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας, προκειμένου να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ιστότοπός μας. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για μέγιστο διάστημα 14 μηνών.


3.Σκοποί επεξεργασίας

α.  Αξιολόγηση του βιογραφικού σας και της δυνατότητας πρόσληψής σας από την Εταιρεία μας: Συγκεκριμένα, θα επεξεργαστούμε τις δεξιότητες, τα προσόντα σας, την επαγγελματική σας εμπειρία για να αξιολογήσουμε την δυνατότητα πρόσληψής σας, ενώ θα χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να σας προσκαλέσουμε σε συνέντευξη ή για να σας ενημερώσουμε για ευκαιρίες απασχόλησης στην Εταιρεία μας.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Η συγκατάθεσή σας

β. Αποστολή newsletter : Θα σας στείλουμε το newsletter μας όταν εσείς μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας γι’ αυτό ή όταν έχει προηγηθεί συναλλακτική σχέση μεταξύ μας σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 11 παρ. 3 του ν.3471/2006.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Η συγκατάθεσή σας (όταν συμπληρώνετε τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα μας) ή τα έννομα συμφέροντά μας (όταν είστε ήδη πελάτες μας). Σε κάθε περίπτωση θα έχετε ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να δηλώσετε ότι δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον το newsletter μας στέλνοντας μήνυμα στο dpo@diadikasia.gr ,  και η απόφασή σας αυτή θα είναι απολύτως σεβαστή.

γ. Υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων/ βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών: Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανιχνεύσουμε προβλήματα στον διακομιστή και να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία συλλέγει μέσω της ιστοσελίδας, προκειμένου να προσφέρει νέες υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας ή να βελτιώσει τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Το έννομο συμφέρον της Εταιρείας να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας της και να βελτιώνει τις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

δ. Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις: Όταν δεχόμαστε σχετικά εντάλματα δικαστηρίων ή δημοσίων αρχών, ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα αυτά.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

ε. Νομική προστασία της εταιρείας: Εξασφάλιση της εφαρμογής των όρων χρήσης της ιστοσελίδας μας και προστασία των νομικών μας δικαιωμάτων.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Έννομα συμφέροντα της Εταιρείας.

στ.  Ανταπόκριση στο αίτημα/ερώτηση/παρατήρησή σας: Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στο αίτημα/ερώτημα/παρατήρηση που υποβάλετε με δική σας πρωτοβουλία μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Η συγκατάθεσή σας.

Σας ενημερώνουμε ότι όταν η νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας είναι η συγκατάθεσή σας (περιπτώσεις α, β και στ), έχετε το δικαίωμα να την ανακαλέσετε οποτεδήποτε, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της εκ μέρους μας επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας σχετικά με την περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας όμως η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που προηγήθηκε της ανάκλησης.

 

4.Cookies

Ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Ιδιωτικού Απορρήτου συλλέγεται μέσω της χρήσης cookies και παρόμοιων τεχνικών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν μικρές ποσότητες πληροφοριών, τα οποία μεταφορτώνονται και μπορεί να αποθηκευτούν στη συσκευή χρήστη σας, π.χ. τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας. Άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται και μπορεί να είναι παρόμοιες με τα cookies είναι εικονοστοιχεία παρακολούθησης, Java scripts, tags και web beacons. Αυτά τα cookies και οι παρόμοιες τεχνικές απαιτούνται ενίοτε για την αποθήκευση των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας, της γλώσσας και της χώρας σας. Κατά περίπτωση, θα ζητηθεί η συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε και πώς τα χρησιμοποιούμε, ανατρέξτε στην Πολιτική για τα cookies.

 

5. Δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας και φορητότητας των δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την επισκόπηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας που υποβάλλονται σε επεξεργασία από εμάς ή για λογαριασμό μας. Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε, να διαγράψετε ή να περιορίσετε την επεξεργασία (κατά περίπτωση) των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Μπορείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα επικοινωνώντας μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο dpo@diadikasia.gr και υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.

Έχετε υπόψη ότι για τα αιτήματα που δεν πληρούν τις απαιτήσεις που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές της Εταιρείας ενδέχεται να ζητηθεί η εκ νέου σύνταξή τους ή να απορριφθούν, και ότι ορισμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εξαιρούνται από τέτοια αιτήματα πρόσβασης, διόρθωσης και διαγραφής, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους για την προστασία δεδομένων και άλλους νόμους και κανονισμούς. Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα διαβιβάσουμε, κατ’ απαίτησή σας, τα δεδομένα σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικώς εφικτό.

6.Δικαίωμα προβολής αντιρρήσεων

Έχετε, επίσης, το δικαίωμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να απαιτήσετε να σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, αλλά εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι, θα εξακολουθήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, και εφόσον το πράξετε, θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

Σε περίπτωση που έχετε δώσει συγκατάθεση για τη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της εκ μέρους μας επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.

Τα σχετικά με την ενάσκηση των ως άνω δικαιωμάτων αιτήματά σας μπορείτε να τα αποστείλετε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων («DPO») της Εταιρείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@diadikasia.gr. Μπορείτε, επίσης, αν δεν ικανοποιηθείτε από την απάντησή μας, να υποβάλετε παράπονα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων σας (www.dpa.gr).

7.Διατήρηση προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών διατηρούνται αποκλειστικά και μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού για τον οποίο συνελέγησαν, σε πλήρη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Όταν ολοκληρωθεί ο σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, τότε αυτά διαγράφονται. Οι συγκεκριμένες περίοδοι διατήρησης για καθέναν από τους σχετικούς σκοπούς επεξεργασίας παρατίθενται παραπάνω.

8.Πώς και με ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας (αποδέκτες προσωπικών δεδομένων)

Ενδέχεται να χρειαστεί να μοιραστούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας με τρίτους για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε υπηρεσίες και προϊόντα και για να διαχειριστούμε την ιστοσελίδα μας. Οι εν λόγω τρίτοι είναι:

  • πάροχοι υπηρεσιών, όταν απαιτείται, για την παροχή σε εμάς μιας υπηρεσίας και για την παροχή υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων (π.χ. website hosting, ορκωτοί ελεγκτές)
  • σε περίπτωση που η Diadikasia Business Consulting Α.Ε. πωλήσει σε τρίτους όλα ή τμήμα των στοιχείων ενεργητικού ή των μεριδίων μίας εταιρείας του ομίλου, στην οποία διαβιβάστηκαν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας ενδέχεται να παρασχεθούν στους εν λόγω τρίτους.

Στις περιπτώσεις αυτές που η Εταιρεία, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, διαβιβάζει τα δεδομένα σας σε τρίτους εκτελούντες την επεξεργασία, αφενός καθορίζει η ίδια η Εταιρεία τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας (τρόπο, μέσα, περίοδο διατήρησης κλπ) και αφετέρου υπογράφει ειδική σύμβαση με τους εκτελούντες την επεξεργασία προκειμένου να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία θα διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ότι θα λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ασφάλειας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ότι κάθε φυσικό πρόσωπο θα μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματά του. 

Οι εν λόγω τρίτοι ενδέχεται να έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή σε άλλες περιοχές του κόσμου. Όταν αποθηκεύουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός ΕΟΧ διασφαλίζουμε ένα κατάλληλο επίπεδο προστασίας των μεταβιβαζόμενων δεδομένων. Εφόσον πρόκειται να διαβιβάσουμε προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτη χώρα, δηλαδή σε χώρα εκτός ΕΟΧ ή σε διεθνή οργανισμό, θα ενημερωθείτε πριν από τη διαβίβασή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13 παρ. 1 στ ΓΚΠΔ.

Τέλος, ενδέχεται να χρειαστεί να παράσχουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε φορείς επιβολής του νόμου, προκειμένου να συμμορφωθούμε με νομική υποχρέωση ή δικαστική εντολή.

9.Ασφάλεια δεδομένων

Η Εταιρεία διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους, για τη διασφάλιση του απορρήτου της επεξεργασίας τους και της προστασίας τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή/απώλεια/αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία.

Αν και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται μέσω της ιστοσελίδας της, καθώς η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να είναι ποτέ απόλυτα ασφαλής.

Η ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων, το περιεχόμενο και την ασφάλεια που έχουν άλλες ιστοσελίδες, οι οποίες δεν διέπονται από την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτό σας συμβουλεύουμε να μελετάτε πάντα προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων σε αυτές τις ιστοσελίδες. Επίσης, εάν επιλέξετε να κοινοποιήσετε πληροφορίες από την ιστοσελίδα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

11. Εφαρμοστέο Δίκαιο

Για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας, αποκλειστικά αρμόδια θα είναι τα ελληνικά δικαστήρια.

12. Τροποποιήσεις

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συνταχθεί κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων με αριθμ. 2016/679/ΕΕ. Σε περίπτωση επικαιροποίησης οποιαδήποτε αλλαγή θα αναρτηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα και θα φέρει ημερομηνία αναθεώρησης.

13. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας για ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας